Back to Fark Labs Blog

Fark Labs ve GAMA Enerji, Sürdürülebilir ve Dijital Gelecek İçin Güçlerini Birleştiriyor

Enerji sektöründe heyecan verici bir gelişme olarak, Fark Labs ve GAMA Enerji, sürdürülebilir ve dijital yenilikleri öne çıkarmayı hedefleyen yeni bir iş birliği kurduklarını duyurmaktan mutluluk duyuyor.

Bu iş birliği, Fark Labs‘ın dönüştürücü girişimci ruhu ile GAMA Enerji‘nin sürdürülebilir enerji çözümleri konusundaki derin bilgi birikimini bir araya getirerek sadece sürdürülebilir değil, aynı zamanda dijital ve otonom bir gelecek inşa etmeyi amaçlıyor.

Her iki şirketin güçlü yönlerini birleştirdiği bu iş birliği, enerji sektöründe yenilikçi uygulamaların önünü açmayı hedefliyor. Fark Labs, GAMA Enerji’nin geleceğe yönelik inovasyon portföyünün geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenecek, büyümeyi ve sürdürülebilirliği teşvik etmek için stratejik iş birliklerinin gücüne ve yeni teknolojilerin potansiyeline odaklanacak.

Soldan Sağa: Deniz Parlak (GAMA Enerji), Ahu Serter (Fark Labs), Tamer Çalışır, (GAMA Enerji), Dr. Burcu Girginer Özünlü (Fark Labs)

Fark Labs’ın kurucusu Ahu Serter, GAMA Enerji ile olan iş birliği hakkında şunları söyledi: “GAMA Enerji ile iş birliğimiz konusunda gerçekten heyecanlıyız. Bu iş birliği, sadece yenilikçilikten ibaret değil, sürdürülebilirlik ve teknolojinin el ele verdiği bir geleceğe doğru yol almak hakkında. İnovasyon tutkusunu sürdürülebilirlik taahhüdüyle birleştirdiğimizde neler başarabileceğimizi göstermeye hazırız.”

Bu heyecanı paylaşan GAMA Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Çalışır, iş birliği hakkında şunları dile getirdi: “Fark Labs, yenilikçi yaklaşımlarını sürdürülebilir enerji çözümlerimizle bütünleştirmek için benzersiz bir fırsat sunuyor. Bu iş birliğinin hem bizim için hem de tüm enerji sektörü için getireceği değişimleri görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Bu iş birliği, Fark Labs ve GAMA Enerji’nin sürdürülebilir ve dijital olarak entegre bir geleceğe olan ortak bağlılıklarını vurgulamayı, aynı zamanda enerji manzarasının dönüşümünde liderlik ederek yeni olasılıkları keşfetmeyi amaçlıyor.

Soldan Sağa: Ardan Hira Yılmaz (GAMA Enerji), Yeşim Aştı (GAMA Enerji), Tolga Ergüven (GAMA Enerji), Deniz Parlak (GAMA Enerji),
Ömer Hantal (Fark Labs), Işıl Gökalp (Fark Labs), Dr. Burcu Girginer Özünlü (Fark Labs), Ahu Büyükkuşoğlu Serter (Fark Labs),
Tamer Çalışır (GAMA Enerji), Seda Ölmez Çakar (Fark Labs), Aybars Yağız(GAMA Enerji), Graham Traynor (GAMA Enerji),
Ali İner (GAMA Enerji), Kıvanç Onursal (GAMA Enerji), Zeynep Kına (GAMA Enerji), Ece Bozkır Köksal (GAMA Enerji)

GAMA Enerji Hakkında

2002 yılında kurulan GAMA Enerji, enerji ve su altyapı alanlarında yerel ve uluslararası platformlarda faaliyet gösteren bir iş geliştirme ve yatırım firmasıdır. GAMA Enerji, tüm yatırımlarında, yasal zorunlulukların ötesinde, çevreye ve insan sağlığına azami dikkat göstererek faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’deki iştirakleri ve bağlı ortaklıklarının lisanslarında yer alan toplam kurulu gücü 1,117.4 MW, Ürdün’deki iştirakinin toplam su temin kapasitesi 100 milyon m3/yıl’dır. 

GAMA Enerji hissedarları, %50,5 oranında hisseye sahip olan GAMA Holding A.Ş., %30 oranında hisseye sahip olan Tenaga Nasional Berhad (Global Power Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.), %14,5 oranında hisseye sahip olan International Finance Corporation ve %5 oranında hisseye sahip olan IFC GIF Holding I Coöperatief U.A firmalarıdır.

870 MW kurulu güce sahip İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ile Türkiye’nin ilk dijital enerji santralini varlıkları arasında bulunduran GAMA Enerji, dijitalleşmeyi ön planda tutan yatırımları kadar yurt içi ve yurt dışı projelerinde toplumsal fayda ve sürdürülebilirliği gözetmektedir. Uluslararası faaliyetlerinin en büyüğü, Ürdün’ün başkenti Amman ve çevresinin su ihtiyacını gideren DIWACO alt yapı ve su temin projesi insanı odağına koyan projelerinin başında gelmektedir.

GAMA Enerji, kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle, faaliyette bulunduğu tüm bölgelerde, yatırımlarının yapım ve işletme süreleri de dahil olmak üzere, toplumsal fayda ve sürdürülebilirlik ilkelerini ön planda tuttuğu yaklaşımını bölgeye yansıtarak ihtiyaçlar doğrultusunda destekler sunmaktadır.